Home Koffie recepten

 


Huur een
koffiemachine

voor beurs, evenement of partij

 

Kijk onder het menu verhuur voor meer informatie!

 


Bristot
koffiebonen

Bristot

Bekijk het gehele assortiment!

 

 
Partners

Koffie recepten

Koffie Borgia

100 g pure chocolade
suiker of honing
4 el room
1/2 liter koffie

Breek de reep chocolade in stukjes en smelt deze in een pannetje of magnetron. Roer er wat suiker, honing of zoetstof door en 4 el room. Schenk er al roerende scheutje voor scheutje de koffie bij. Goed romig kloppen. In vier koppen schenken. Eventueel nog wat opgeklopte slagroom erop doen en wat kaneel- of cacaopoeder als garnering.

Koffie D'amour

1 mokkakopje sterke koffie
1 mespunt cacaopoeder
1 snufje kaneel
1 scheutje cointreau (2 cl)
1 kaneelpijpje


Vul een kopje voor 3/4 met hete koffie. Doe de cacao en de kaneelpoeder erbij. Giet de cointreau erbij en zet het kaneelpijpje rechtop in het kopje. Hiermee roer je de koffie.  

Irish koffie

40 ml w hisky
1 tl rietsuiker
120 ml sterke koffie
50 ml half stijfgeklopte room

Doe de rietsuiker en de whisky in een glas . Voeg de koffie toe en daarover de vloeibare dikke room.

French koffie

40 ml Grand Marnier
1 tl rietsuiker
120 ml sterke koffie
50 ml half stijfgeklopte room

Doe de rietsuiker en de whisky in een glas. Voeg de koffie toe en daarover de vloeibare dikke room.

Italian koffie

40 ml Amaretto
1 tl rietsuiker
120 ml sterke koffie
50 ml half stijfgeklopte room

Doe de rietsuiker en de whisky in een glas. Voeg de koffie toe en daarover de vloeibare dikke room.

Spanish koffie

40 ml Tia Maria
1 tl rietsuiker
120 ml sterke koffie
50 ml half stijfgeklopte room

Doe de rietsuiker en de whisky in een glas. Voeg de koffie toe en daarover de vloeibare dikke room.

Cappuccino

150 ml opgeklopte melk
1 kleine kop sterke koffie of espresso
cacao of kaneelpoeder

Echte capuccino wordt gemaakt met een espressomachine en een melkstomer, maar het kan ook met sterk gezette koffie en hete melk die een minuut lang stevig geklopt wordt.
Vul de kop voor een derde met koffie en schenk er tweederde geschuimde melk bij. Afmaken met een beetje cacao of kaneelpoeder.

Latte Macchiato

1 kop espresso
25 ml koude melk
150 ml opgeklopte warme melk

Doe de koude melk in een glas, schenk de warme opgeklopte melk met schuim er zo voorzichtig mogelijk bij. Dan rustig schenkend de espresso door het melkschuim schenken.

Koffie met anijs

150 ml opgeklopte melk
1 kleine kop sterke koffie of espresso
cacao of kaneelpoeder
Anijs blokjes of Anijs siroop

Maak een cappuccino of Caffe Macchiato volgens bovenstaand recept. Doe hier een blokje anijs in of een scheutje anijs siroop.

Koffie met amaretto, kaneel, chocolade, caramel, kokos, hazelnoot, vanille of jamaica rum smaak.

Volg het recept voor koffie met anijs en vervang de anijs voor de siroop naar keuze.

 

 
 

Uw mandje is momenteel leeg.

Huur nu een
professionele
2 groeps espressomachine
voor beurs of evenement!


Eventueel met professionele Barista!

 


Meest verkocht:

1.
Mokamo Dolce
2. Claris Plus Filter 
3. Brao Gold
4. Proefpakket
5. Reinigingstabletten

 

Verzendkosten
€ 3,95
voor bestellingen onder de € 50,-

 

 

 

 

© Caffé Vianello
Postbus 191 • 2290 AD Wateringen • tel. 0174 769104 • fax. 0174 769107 • info@caffe-vianello.nl